Partners

Op de Koopman komt tot stand dankzij een doorgedreven samenwerking tussen de familie Custers (ontwikkelaars), Bart Lens (ontwerper), en de Stad Bree (burgemeester, schepen van ruimtelijke ordening en de dienst Ruimtelijke Ordening).


“Deze locatie is perfect voor mensen die graag willen wonen op een rustige plek dichtbij het centrum van Bree. We stelden ons een woonerf voor met charme en gezelligheid, waar een soort eenheid voelbaar is en iedereen toch zijn eigen ding kan doen. Door het unieke buurtconcept dragen de toekomstige bewoners bij aan een mooie woonomgeving want een buurt komt pas echt tot leven wanneer de bewoners het mee vormgeven.”

Veerle en Raf Custers, Ontwikkelaars.

 

“Net zoals voor Veerle en Raf, is wonen in harmonie met de omgeving voor mij heel belangrijk. De systematiek in de voorschriften van daken, bouwhoogten, korrelgrootte van bouwvolumes, en materiaalkeuze zorgen voor een gevarieerde maar herkenbare eenheid. ‘Op de Koopman’ heeft alles om een mooie woonomgeving te zijn: glooiing in het landschap, het landelijke dichtbij de kern. Voor mij is dit een plek waar mensen graag naartoe gaan.”

Bart Lens, Architect.